Колеги, а какво ще кажете за варианта 3 бобини, вместо 2. Примерно аз преди време като ми каза майстора, че ми е изгорял 1-ния канал на едната бобина, я смених с нова. Сега обаче си мисля, че ако ми се случи това отново, мога да върна обратно старата ми бобина и да и свържа другия канал който си работи. Струва ми се възможно. Наи-големия проблем може би ще бъде да и намеря място при другите две, но пък си мисля че ако реално работят само по един канал на двете бобини те ще загряват по-малко. По-ниската температура на работа, удължава живота на самата бобина, а може би и спомага за по-добра искра и респективно по-добра работа на двигателя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
В менуала пише: Firing order 1-3-4-2
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщениеКолеги, а какво ще кажете за варианта 3 бобини, вместо 2.
а те бобините са 4 всъщностНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщениеКолеги, а какво ще кажете за варианта 3 бобини, вместо 2. Примерно аз преди време като ми каза майстора, че ми е изгорял 1-ния канал на едната бобина, я смених с нова. Сега обаче си мисля, че ако ми се случи това отново, мога да върна обратно старата ми бобина и да и свържа другия канал който си работи. Струва ми се възможно. Наи-големия проблем може би ще бъде да и намеря място при другите две, но пък си мисля че ако реално работят само по един канал на двете бобини те ще загряват по-малко. По-ниската температура на работа, удължава живота на самата бобина, а може би и спомага за по-добра искра и респективно по-добра работа на двигателя.155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Не можах да схвана идеята......Кой ти пречи да си носиш бобини и комутатори в багажника? и какво им пречи да са с висящ монтаж ако толкова закъсаш? Аз лично съм си прибирал от Русе с 1 бобина и освен по-високия разход и по-ниската мощност друго не съм видял. Ама като ти е толкова зор носи ги в багажника0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
По трудно палене ,по-нестабилна работа на празен ход, по-тромава динамика ,и по-висок разход. Забравих да отбележа ,че съм имал клиенти които си карат така колите още от както са ги купили и си мислят ,че това си е ........И после има - А бе каква алфа бе?!?"0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеДа ползвам темата- наистина ли на 1 бобина (1 свещ на цилиндър) разликата е толкова осезаема?
Принципно погледнато идеята на туин спарка е, че с две свещи на цилиндър сместа се възпламенява по-бързо и от там няма нужда от по-голямо предварение. Друго предимство е, че двигателя може да гори по-добре по-бедна смес с по-малко емисии. Предполагам, че когато имаш искра само на едната свещ в някои от цилиндрите, сместа там съответно се възпламенява по-бавно и изгара по-бавно.
Comment
-
Само да се върна на въпроса в началото: По-старите"Класически"модели /33,75,164/работят най-общо с общ плус и общо управление, след тях идват моделите с общ плюс и работа на управлението/към дюзите/2по2/ ,още по-новите са с управление на всяка дюза, а най новите са с директно впръскване в цилиндрите.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеДа ползвам темата- наистина ли на 1 бобина (1 свещ на цилиндър) разликата е толкова осезаема?
след време се зацапват яко свещите и отказва да запали
освен това върви по-злеНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщениеПри мене имаше осезаема разлика в динамиката, но иначе колата си вървеше и не само може да се прибереш отнякаде, но и може да си караш така известно време(стига това да не те дразни разбира се).
Принципно погледнато идеята на туин спарка е, че с две свещи на цилиндър сместа се възпламенява по-бързо и от там няма нужда от по-голямо предварение. Друго предимство е, че двигателя може да гори по-добре по-бедна смес с по-малко емисии. Предполагам, че когато имаш искра само на едната свещ в някои от цилиндрите, сместа там съответно се възпламенява по-бавно и изгара по-бавно.
бензинът не гори, а избухва
има съществена разлика
двете свещи имат съвсем друга цел при класическия тиун спарк
но и при 16 волтовия пак е различна от описаната тукНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеколега много Ви моля
бензинът не гори, а избухва
има съществена разлика
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениедвете свещи имат съвсем друга цел при класическия тиун спарк
но и при 16 волтовия пак е различна от описаната тук
Comment
-
Започва да ми става интересно...... не заради спора м/у вас ,а за спора как работи Т.С., и изобщо какво е това чудо
Крайно време е да се започне нещо.........
0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениекак работи Т.С., и изобщо какво е това чудо
не знаеш ли?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
Comment